Beszámoló 2019/2020

EFOP 1.3.9-17-2017-00100

„Együtt-veletek-értünk”

2019/20-es tanév

 

Pályázatunk tovább folytatódott, néhány esemény a második tanévből:

Szeptember

A Kunszentmártoni Fúvószenekari Közhasznú Alapítvány közreműködésével két művészeti foglalkozáson vehettek részt a tanulóink. Egyik a Hagszerbemutató volt, amit mindig nagy érdeklődés kísér tanulóink körében. A másik a Szüreti bál és felvonulás, ahol iskolánk néptánccsoportja is fellépett egy kis műsorral. A zenét az Alapítvány művésztanárai szolgáltatták.

Ismét nagy sikert aratott diákjaink körében az egészséges ételek készítését, az egészséges étkezést népszerűsítő versenyünk, ahol salátákat készíthettek a gyerekek a Hagyományőrző Szorgos Kezek Egyesület tagjainak segítségével.

 

  

 

Október

Ez a hónap igen mozgalmasan telt. Az Idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségen tanulóink ajándékkal és műsorral kedveskedtek községünk szépkorú lakóinak. 8. osztályosaink  a Petőfi Horgászegyesület és a Cserkeszőlő és Vidéke Vadásztársaság programjain vehettek részt. Meglátogatták a Fácántelepet és horgászhattak a Körösben.

 

  

November

Az ünnepi néphagyományok felelevenítése az Adventi készülődéssel vette kezdetét. A Hagyományőrző Szorgos Kezek Egyesület tagjaival adventi koszorúkat, házi szaloncukrot és mézeskalácsot készítettek az alsós gyerekek. A felső tagozatosak az Egészségügyi vetélkedő keretében mérhették össze tudásukat.

 

  

December

Új program indult ebben a hónapban: a népi kézműves tevékenységeket bemutató műhelymunka, aminek keretében a 8. osztályos lányok bepillanthattak a horgolás rejtelmeibe. Az évet a Karácsonyi Hangversennyel zártuk.

  

 

Január

A Cserkeszőlő és Vidéke Vadásztársaság téli vadetetést szervezett 8. osztályosainknak, a lányok pedig tovább ismerkedtek a horgolással.

         

 

Február

Az Alapítványi Bálon a Kunszentmártoni Fúvószenekari Közhasznú Alapítvány művésztanárai és iskolánk tanulói gondoskodtak a színvonalas műsorról. Alsó tagozatosaink kiszebáb készítéssel és farsangi fánk sütésével töltötték délutánjaikat.