MINI-KRESZ „Pindúr-Pandúr Ki Mit Tud” – Budapest

MINI-KRESZ „Pindúr-Pandúr Ki Mit Tud” - Budapest

2016. május 28.

cserke1

cserke2

cserke3

2016. május 28-én, szombaton, a MINI-KRESZ „PINDÚR PANDÚR KI MIT TUD” országos vetélkedőjén vett részt a második osztály csapata. Reggel, tele izgalommal és várakozással indultunk útnak.

cserke4

A gyerekek a  felkészítő időszak alatt nagyon sokat tanultak a Hajdú Lajostól, a kreszoktatónktól. A csapat fele elméleti oktatásokon vett részt.

cserke5

cserke6

A csapat másik fele az iskola udvarán felállított, táblákkal ellátott pályán gyakorolta a kerékpáros közlekedést. Itt nem csak az ügyesség számított, hogy a biciklivel ne verjék le az akadályokat, hanem a gyorsaság is.

Nagy izgalommal vágtunk bele a felkészülésbe, a gyakorlásba. Az elméleti versenyre az ORFK-OBB kiadványaiból készültünk.

A versenyen is hasonló képeket kaptunk, a 4 fős csapat kevés hibával válaszolt a kérdésekre! 18 pontot szereztek meg a gyerekek.

cserke7

A csapat tagjai:

  • Gulyás Sára
  • Kovács Róbert
  • Richvalszky Gergő
  • Szilágyi Barbara

cserke8

Az ügyességi versenyen szintén 4 fős csapat indult. Délutánonként az iskola udvarán gyakoroltunk, ahol bebizonyították a gyerekek, hogy nem csak kerékpározni tudnak, hanem ügyesek is. A versenyfeladatuk egy akadálypálya volt, ahol a bóják között szlalomozni kellett, a kijelölt szűk kanyar után ismét szlalomozás volt a feladat. A pálya végét egy stop jelölte, ahol bizony szigorúan nézte a kreszoktató bácsi, hogy a kerék a vonalon túlra gurult-e. A versenyen csapat 32 pontot szerzett.

cserke9

Az ügyességi verseny résztvevői:

  • Czuczi Nándor
  • Nagyszombati Gergő
  • Veres Árpád
  • Zabos Árpád

cserke10 cserke11

A verseny előtt tízórai várta a gyerekeket és a várakozás közben ugrálóvárazhattak. A verseny után ebédet is kaptak a gyerekek.. A koradélutánunkat a sorban állas jellemezte, hiszen nem akartak a gyerekek ugrálóvárazás nélkül hazajönni.

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány jóvoltából minden óvoda és iskola csapata egy-egy hatalmas ajándékcsomagot kapott! A legügyesebb 6 csoport még 1-1 kerékpárt is hazavihetett. Azt mi most nem kaptunk, de a nagy csomag ajándékot annál büszkébben és boldogabban cipelték a gyerekek a hazaúton.

A csomag tartalma:

5 db „IDENÉZEK-ODANÉZEK”  KRESZ MESEKÖNYV

1 db  FOOTBAL LABDA

1 db KRESZ TÁRSASJÉTÉK

10 db MESEKÖNYV

10 db MESEKÖNYV

1 db PING-PONG SZETT

cserke12

cserke13

 

A verseny után az igazgatónő gratulált a versenyben résztvevő gyerekeknek és tanévzáró ünnepségen adta át a dicsérő okleveleket.

cserke14

cserke15